Czy ten zestaw da rade? `

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • SoulReaver
    Classic
    • 2011
    • 12

dalw, no to napisz jeszcze dokładne objawy u Ciebie, i jaka sprężarka
    Zawsze to coś jaśniej będzie
  • eMeM
    Drive
    • 2010
    • 73

Witajcie moje pytanie do was czy tarcze i klocki dają rade

Przód http://allegro.pl/ate-pd-tarcze-kloc...430053949.html + płyn hamulcowy ATE

tył tarcze brembo + ori klocek?

Komentarz

• mecholl
      L&K
      • 2008
      • 1006

eMeM, z tym zapytaniem trzeba było się podpiąć pod istniejące tematy o hamulcach, bo tak robi się bałagan.

Co do zestawu to na pewno da rade, miałem taki zestaw i na pewno do niego wrócę
      Nasze Auta http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=599169#599169

Komentarz

• eMeM
        Drive
        • 2010
        • 73

mecholl, wrzuciłem do swojego starego pytania o tarcze i cisza była więc ? heh a pytanie te tarcze z opisu pasują do 130 KM 1.9 TDI 2003 r.?

Komentarz

• radaralpin
          Ambiente
          • 2009
          • 127

jak dobrze wciśniesz hamulec i wlecisz w głęboką kałuże o temp 0'c to żaden zestaw nie da rady

kumpel pokrzywił tak nowy zestaw boscha

pzdr
          radar
          zwykły tdi po raz czwarty
          Octavię Tour pierwszej generacji wyprodukowano w liczbie aż 1 442 126 egzemplarzy

Komentarz

• Tony065
            RS
            • 2009
            • 2487
            • Octavia I (1U2)
            • ARX 1.8 20VT 150 KM

Zamieszczone przez eMeM
            mecholl, wrzuciłem do swojego starego pytania o tarcze i cisza była więc ? heh a pytanie te tarcze z opisu pasują do 130 KM 1.9 TDI 2003 r.?
            tarcze 280mm pasują do zacisków FS-III i max. felga 15. silniki do 110KM
            tarcze 288 i 312mm pasują do zacisków FN-3 i silnik np. 130KM więc Sobie dopasuj, bo mody są różne.
            Black Pearl, Elegance & RS LOOK
            @ by Tune-up Gdańsk
            TDI VP++ i jeszcze rośnie
            Antek

Komentarz

• eMeM
              Drive
              • 2010
              • 73

ale te pokazane wyżej będą pasować? Bo je zamówiłem. a śmigam na 16 i w planach są 17

Komentarz

• b707
                L&K
                S_OCP Member
                • 2006
                • 1272

Zależy jaki masz zaciski... Zdejmujesz koło i patrzysz na zacisk... tam jest oznaczenie. Jak miałeś wcześniej 280mm i masz zaciski FS-III to będzie śmigać. Jak masz FN-3 to nie.

A ponieważ ma 130tke to jest duża szansa że 280tki Ci nie podejdą :roll:
                Aczkolwiek popraw opis bo skoro masz 130KM to nie masz silnika ATD.
                pzdr
                Adam

Komentarz

• gesio1
                  Classic
                  • 2011
                  • 30

Re: Czy ten zestaw da rade? `

Zamieszczone przez eMeM
                  Witajcie moje pytanie do was czy tarcze i klocki dają rade

Przód http://allegro.pl/ate-pd-tarcze-kloc...430053949.html + płyn hamulcowy ATE

tył tarcze brembo + ori klocek?
                  Może za bardzo nie pomoge ale niedawno wymieniałem same klocki w Vectra C 2.2 dti który niedawno sprzedałem koledze.
                  I klocki naprawde świetne jak tyko w octavi się skończy klocek to kupuje ATE.
                  Naprawde bardzo dobra firma i cenowo nie drogo polecam.

Komentarz

• eMeM
                    Drive
                    • 2010
                    • 73

b707, pisałem do sprzedawcy mówi ze wszystko pasuje. Okaże się. Dlatego pytam bo jak kupiłem nie te to znów wysyłki itp.

Komentarz

• Andzo26
                      Drive
                      • 2010
                      • 48

Podłącze się do tematu bo widzę że w miarę świeży. Muszę wymienić tarcze hamulcowe wraz z klockami, w książce "Sam naprawiam" doczytałem się że do mojego modelu czyli silnika i mocy 1.9 TDI 81 KW. stosuje się tarcze średnicy 280 mm i grubości 25 mm niestety nie mogę takich tarcz zlokalizować czy to błąd w książce czy słabo szukałem bo na Allegro niestety nie ma a grubość 25mm jest spotykana w tarczach o średnicy 288mm. I jeszcze jedno czy jak bym chciał zastosować 288mm to czy do seryjnych zacisków się zmieszczą????????????
                      Laurin&Klement

Komentarz

• Tony065
                        RS
                        • 2009
                        • 2487
                        • Octavia I (1U2)
                        • ARX 1.8 20VT 150 KM

Andzo26, poszukaj wg rozm. 280. o grubość się nie martw, bo innych nie ma, w książce może być błąd. 288 wejdą, ale na zaciski FN-3, Ty masz FS-III na 280. do wymiany są całe zwrotnice, koszt 500-1000, zależy jaki stan.
                        Black Pearl, Elegance & RS LOOK
                        @ by Tune-up Gdańsk
                        TDI VP++ i jeszcze rośnie
                        Antek

Komentarz

• kabanos
                          RS
                          • 2011
                          • 4544
                          • Octavia I combi (1U5)
                          • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Zamieszczone przez Andzo26
                          Podłącze się do tematu bo widzę że w miarę świeży. Muszę wymienić tarcze hamulcowe wraz z klockami, w książce "Sam naprawiam" doczytałem się że do mojego modelu czyli silnika i mocy 1.9 TDI 81 KW. stosuje się tarcze średnicy 280 mm i grubości 25 mm niestety nie mogę takich tarcz zlokalizować czy to błąd w książce czy słabo szukałem bo na Allegro niestety nie ma a grubość 25mm jest spotykana w tarczach o średnicy 288mm. I jeszcze jedno czy jak bym chciał zastosować 288mm to czy do seryjnych zacisków się zmieszczą????????????
                          280 mm i grubośc 22 mm. Taki zestaw pasuje do zacisków FS-III

>>>moja srebrna kombi strzała<<<

Komentarz

• Andzo26
                            Drive
                            • 2010
                            • 48

Oki dzięki za pomoc. Kwestja tarcz została rozwiana. A jakie tarcze i klocki proponujecie za rozsądną cenę. Tylko nie jakieś tuningowe do 300KM bryki tylko do normalnej jazdy. Czasami rozpędzam się do 200 km/h :diabelski_usmiech Potrzebuje takich tarcz żeby się nie pogieły tak jak te które założył poprzedni wlaścićel.
                            Laurin&Klement

Komentarz

• wojtass
                              Rider
                              • 2007
                              • 473

[hide:0837bb5fef]Andzo26
                              Tez jestem na etapie wymiany całych hebli z tarczami. Mój padł na tarcze BREMBO oraz FERODO Premiere. Wiem wiem zaraz będzie komentarz że ten zestaw jest do d...ale mam na w/w zestwa fajną cene wszystko w oryginale. Pojeżdzimy zonaczymy. Pewnie ze najlepiej wymienić z 280 na 288 ale tez i cena duża. Ja natomiast nie wiem czy u mnie są czujnik czy ich nie ma. Wkładam głowę pod alu i nie widzę tych przewodow tak więc chyba nie mam ale autko z 2003r[/hide:0837bb5fef]

Komentarz

• Mistel
                                Classic
                                • 2010
                                • 14

Witam

Jestem tydzień po wymianie w mojej L&K. Ja do normalnego użytku kupiłem tarcze ferrodo model ddf928 190 Pln za 2 szt + klocki oryginał 1j0-698-151-g , 149 PLn za komplet.
                                wczesniej miałem zestaw TRW, ale ceny troche wysokie więc teraz zdecydowałem się na
                                części ww i naprawde nie moge złego słowa powiedzieć.
                                Pozdrawiam.
                                LAURIN & KLEMENT

Komentarz

• Biszczu
                                  RS
                                  • 2011
                                  • 5567

odkopię temat z zapytaniem jakie polecacie tarcze i klocki na tył ?
                                  "Denerwowanie się to zemsta na własnym zdrowiu za głupotę innych"

Komentarz

• richi9
                                    Rider
                                    • 2011
                                    • 427

ja założłem tarcze Delphi i klocki miękkie ale nazwy nie pamiętam ...Podstawa to przez pierwsze500 km bardzo mocno nie hamować. I po takich etapach nawet Max gear wyrzymały mi w xanti gdzie jest tarcza 283 a masa własna 1400kg...

[ Dodano: Sro 04 Kwi, 12 17:00 ]
                                    wojtass, kolega szuka czujników okładzin? jeżeli tak to moga być tylko na jednym kole przód i tył tak u mnie było w Seacie Alhambra

Komentarz

Pracuję...