mecholl, wrzuciłem do swojego starego pytania o tarcze i cisza była więc ? heh a pytanie te tarcze z opisu pasują do 130 KM 1.9 TDI 2003 r.?
tarcze 280mm pasują do zacisków FS-III i max. felga 15. silniki do 110KM
tarcze 288 i 312mm pasują do zacisków FN-3 i silnik np. 130KM więc Sobie dopasuj, bo mody są różne.
Black Pearl, Elegance & RS LOOK
@ by Tune-up Gdańsk
TDI VP++ i jeszcze rośnie
Antek
Zależy jaki masz zaciski... Zdejmujesz koło i patrzysz na zacisk... tam jest oznaczenie. Jak miałeś wcześniej 280mm i masz zaciski FS-III to będzie śmigać. Jak masz FN-3 to nie.
A ponieważ ma 130tke to jest duża szansa że 280tki Ci nie podejdą :roll:
Aczkolwiek popraw opis bo skoro masz 130KM to nie masz silnika ATD.
pzdr
Może za bardzo nie pomoge ale niedawno wymieniałem same klocki w Vectra C 2.2 dti który niedawno sprzedałem koledze.
I klocki naprawde świetne jak tyko w octavi się skończy klocek to kupuje ATE.
Naprawde bardzo dobra firma i cenowo nie drogo polecam.
Podłącze się do tematu bo widzę że w miarę świeży. Muszę wymienić tarcze hamulcowe wraz z klockami, w książce "Sam naprawiam" doczytałem się że do mojego modelu czyli silnika i mocy 1.9 TDI 81 KW. stosuje się tarcze średnicy 280 mm i grubości 25 mm niestety nie mogę takich tarcz zlokalizować czy to błąd w książce czy słabo szukałem bo na Allegro niestety nie ma a grubość 25mm jest spotykana w tarczach o średnicy 288mm. I jeszcze jedno czy jak bym chciał zastosować 288mm to czy do seryjnych zacisków się zmieszczą????????????
Andzo26, poszukaj wg rozm. 280. o grubość się nie martw, bo innych nie ma, w książce może być błąd. 288 wejdą, ale na zaciski FN-3, Ty masz FS-III na 280. do wymiany są całe zwrotnice, koszt 500-1000, zależy jaki stan.
Black Pearl, Elegance & RS LOOK
@ by Tune-up Gdańsk
TDI VP++ i jeszcze rośnie
Antek
Podłącze się do tematu bo widzę że w miarę świeży. Muszę wymienić tarcze hamulcowe wraz z klockami, w książce "Sam naprawiam" doczytałem się że do mojego modelu czyli silnika i mocy 1.9 TDI 81 KW. stosuje się tarcze średnicy 280 mm i grubości 25 mm niestety nie mogę takich tarcz zlokalizować czy to błąd w książce czy słabo szukałem bo na Allegro niestety nie ma a grubość 25mm jest spotykana w tarczach o średnicy 288mm. I jeszcze jedno czy jak bym chciał zastosować 288mm to czy do seryjnych zacisków się zmieszczą????????????
280 mm i grubośc 22 mm. Taki zestaw pasuje do zacisków FS-III
Oki dzięki za pomoc. Kwestja tarcz została rozwiana. A jakie tarcze i klocki proponujecie za rozsądną cenę. Tylko nie jakieś tuningowe do 300KM bryki tylko do normalnej jazdy. Czasami rozpędzam się do 200 km/h :diabelski_usmiech Potrzebuje takich tarcz żeby się nie pogieły tak jak te które założył poprzedni wlaścićel.
[hide:0837bb5fef]Andzo26 Tez jestem na etapie wymiany całych hebli z tarczami. Mój padł na tarcze BREMBO oraz FERODO Premiere. Wiem wiem zaraz będzie komentarz że ten zestaw jest do d...ale mam na w/w zestwa fajną cene wszystko w oryginale. Pojeżdzimy zonaczymy. Pewnie ze najlepiej wymienić z 280 na 288 ale tez i cena duża. Ja natomiast nie wiem czy u mnie są czujnik czy ich nie ma. Wkładam głowę pod alu i nie widzę tych przewodow tak więc chyba nie mam ale autko z 2003r[/hide:0837bb5fef]
Jestem tydzień po wymianie w mojej L&K. Ja do normalnego użytku kupiłem tarcze ferrodo model ddf928 190 Pln za 2 szt + klocki oryginał 1j0-698-151-g , 149 PLn za komplet.
wczesniej miałem zestaw TRW, ale ceny troche wysokie więc teraz zdecydowałem się na
części ww i naprawde nie moge złego słowa powiedzieć.
Pozdrawiam.
ja założłem tarcze Delphi i klocki miękkie ale nazwy nie pamiętam ...Podstawa to przez pierwsze500 km bardzo mocno nie hamować. I po takich etapach nawet Max gear wyrzymały mi w xanti gdzie jest tarcza 283 a masa własna 1400kg...
[ Dodano: Sro 04 Kwi, 12 17:00 ] wojtass, kolega szuka czujników okładzin? jeżeli tak to moga być tylko na jednym kole przód i tył tak u mnie było w Seacie Alhambra
Komentarz